hypnotherapie-limburg logo
Home
Informatie
Therapeuten
Tijd en Tarief
Contact
Route naar...
Links

 Informatie aanvragen?
klik hier!

ga naar de site van het NBVH

Wat is Hypnotherapie

Werken aan je zelf werkt bevrijdend! Hypnotherapie is een van de oudste vormen van Psychotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance en hedendaagse technieken, zoals Regressie, Re´ncarnatie, NLP, RET, Imaginatie etc.

Wat is trance?

Iedereen kent trance, zonder het te weten, uit eigen ervaring, bijvoorbeeld:

Zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnenkomen.
Dagdromen, waarbij je zˇ in je innerlijke wereld bezig bent, dat de omgeving vervaagt.

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of  spontane trance genoemd. Hypnose is een soortgelijke trance-ervaring. Er kan in een hypnotische trance gemakkelijk contact worden gemaakt met het onderbewuste. Trance is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewust met eigen gedachten bezig bent.
Van dit natuurlijke verschijnsel, de geconcentreerde aandacht, maakt een hypnotherapeut gebruik.

Wat is hypnotherapie?

 Hypnotherapie is een verbale therapie waarbij trance gericht benut wordt voor een groot aantal verschillende  doeleinden. Onder deskundige begeleiding krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties.   Daardoor kunnen vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam, het goed omgaan met emoties en het gebruik van lichamelijke en geestelijke capaciteiten beter worden aangesproken. Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het ÚÚn en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld. Het resultaat van andere vormen van therapie kan vaak worden versterkt wanneer zij worden gecombineerd met hypnotherapie.

 

[Home] [Informatie] [Therapeuten] [Tijd en Tarief] [Contact] [Route naar...] [Links]

stuur een email