hypnotherapie-limburg logo
Home
Informatie
Therapeuten
Tijd en Tarief
Contact
Route naar...
Links

 Informatie aanvragen?
klik hier!

ga naar de site van het NBVH

Wie is Wim van Es?

  Dhr. W. van Es
  Agneshof 24
  6361 BN Nuth
  tel. 045-5244016
  email via:
  www.nlp-zuid.nl

Het is soms niet gemakkelijk om iets over jezelf te vertellen op schrift. De beste overdracht vindt altijd plaats in een persoonlijk gesprek. Daarom is het voor mij belangrijk om de cliŽnt te leren kennen alvorens de therapie van start gaat. Het eerste kennismakingsgesprek, dat ongeveer 45 minuten duurt, is dan ook gratis. Na dit gesprek wordt bekeken of de hulpvraag voor beiden aanvaardbaar en haalbaar is.

Sinds 1994 ben ik Hypnotherapeut, Coach en Master praktitioner in NLP. In 2012 heb ik mij bekwaamd tot Internationaal NLP Trainer en verzorg als zodanig gecertificeerde NLP opleidingen.

 Het coachen van groepen behoort tot mijn dagelijks werk Het therapeut zijn beleef ik met hart en ziel. Na een jarenlange spirituele reis is mijn bewustzijn in hulpverlening en levensbeschouwing enorm veranderd. Voor mij is het belangrijk dat de cliŽnt in tevredenheid terugkijkt op de therapie en het resultaat.

Hypnotherapie is voor mij een bewuste keuze geweest, vanwege de regressie naar ervaringen uit het verleden. Onbewust gedrag en onbewust handelen en voelen zijn in bijna alle gevallen terug te voeren op ervaringen uit het verleden. Door het onbewuste en de onbewuste processen bewust te maken kun je ze een plaats geven en ben je vaak, en dat is een van de doelstellingen van therapie, in staat om de belemmeringen in het heden in een nieuw licht te zetten. Inzicht in het onbewuste geeft je uitzicht op de toekomst.
Bewustwording en inzicht in de onbewuste processen van de cliŽnt hebben mijn grootste aandacht.

Hoe werk ik?
(met NLP)

Mijn doel is om de mens die hulp nodig heeft inzicht te geven in zijn processen, hoe ze tot stand komen en hoe je ze kunt veranderen. Als hij zich bewust is waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet, dan kan hij ze ook veranderen door ze in een nieuw kader te plaatsen  Het belangrijkste middel, en voor mij het krachtigste middel  is de mens, met behulp van NLP, tot nadenken aan te zetten. Dit doe je door het NLP communicatie model. Stel iemand zegt tegen jou, "ze zijn allemaal hetzelfde".dan kun je er niet veel mee. De mens die dit zegt kijkt dus met een gekleurde blik naar een groep mensen en generaliseert en / of oordeelt en veroordeelt deze groep op basis van zijn eigen beleving en denken. Stel nu dat je hem vraagt, "hoe zouden zij het dan moeten doen"? Of, "hoe zou jij het doen als jij hun was"? Deze en nog veel andere manieren van terugkoppelingen van eigen woorden, gedrag en handelwijzen, zetten de mens tot nadenken aan en  laten hem anders over de dingen gaan denken. Echter NLP is veel meer, het laat mensen die weinig zelfvertrouwen hebben en een lage eigen waarde hebben weer opbloeien, als je maar weet hoe je hun denken en voelen kunt herstructureren. Op mijn website kunt u meer lezen over NLP.

Spreekt deze pagina je aan, bel dan gerust voor een vrijblijvend gesprek

Wim van Es heeft een eigen website: klik hier!

 

[Home] [Informatie] [Therapeuten] [Tijd en Tarief] [Contact] [Route naar...] [Links]

stuur een email